BORÅS HOCKEY CUP 2023

Lördag kväll avslutas cupdagen med en Skills Competition. Tävlingen bygger på att laget anmäler tre spelare + målvakt som ska tävla mot andra lag på isen. Tävlingarna börjar efter den sista matchen. Preliminär tid 19:50/20:00 och beräknas hålla på till kl 21:00.

REGLER

För varje tävling samlar den spelare som tävlar på sig poäng till laget. När alla tävlingar är genomförda slås poängen ihop och ett vinnande lag kan utses. Är det lika i poängställningen kommer en utslagstävling genomföras. Den tävlingen avgörs på tid.

Poängen delas ut utifrån ranking i tävlingarna. Vinnaren får fyra poäng, tvåan tre poäng, trean två poäng och fyran ett poäng. Det lag som vinner föregående tävling är laget som börjar nästa tävling. Vid första tävlingen lottas startordningen.

Det laget som tagit flest poäng vinner cupens Skills Competition!

skills-competition

TÄVLINGSGRENAR

SPEEDSKATING

Spelaren startar på blålinjen. När spelaren åker förbi mittlinjen startar tidtagningen. Spelaren ska åka ett varv runt isen och åker i mål vid rödlinjen där spelaren startade. Den spelaren med snabbast tid vinner tävlingen.

PRICKSKYTTE

I målet kommer fyra vimplar hängas upp. Spelaren som tävlar kommer ha fyra puckar placerade på olika ställen på isen framför målet. Tävlingen går ut på att träffa vimplarna. För en träff på vimpeln får spelaren 1 poäng.

Den spelaren med flest poäng vinner tävlingen. Är det lika mellan två eller flera spelare kommer rankingen gå på den tid som spelaren tar på sig att genomföra tävlingen.

AGILITY

Spelaren startar på förlängda mållinjen. Från starten ska spelaren med puck ta sig igenom en bana som går över till andra sidan av isen. Efter att spelaren har tagit sig igenom banan ska spelaren åka tillbaka till målet för att gå i mål. Pucken ska tas med runt varje hinder. Missar spelaren ett hinder kommer 2 sekunders tilläggstid adderas på sluttiden.

Den spelaren som åker igenom banan snabbast vinner.

SHOOTOUT CHALLENGE

Lagen lottas i två grupper och ett gruppspel spelas. Inom sin grupp möter varje utespelare de andra lagens målvakter. Utespelaren ska göra mål och målvakten ska stoppa målförsöket. Gör utespelaren mål får laget en poäng till den totala räkningen av poäng.